Закарпаття
18.10.2022
Наскільки Закарпатський регіон готовий до розвитку IT-індустрії

    За останній рік економічна ситуація на Закарпатті значно покращилась. Сила колаборацій й готовність підприємців розвивати свій бізнес в цьому регіоні перетворило його на неймовірно перспективний і бажаний.

    Ми маємо багато підстав так вважати. За останній рік відбулось безліч подій, отримано бізнес нагороди та вже є деякі результати:

    • Закарпаття прийняло до себе понад 350 000 вимушених переселенців з територій проведення бойових дій, окупованих та прифронтових місць. За даними мобільних операторів – 410 000 осіб. Близько половини з них – молодь, віком до 35 років.
    • Понад 300 підприємств, які були змушені через війну покинути свої рідні міста, перевезли свої потужності на Закарпаття. Область стала своєрідним лідером процесу релокації бізнесу.
    • У червні 2022 року відбувся Міжнародний форум щодо релокації бізнесу із зони бойових дій. Захід відвідали дипломати, представники обласної влади та держав-партнерів, підприємці тощо, що свідчить про безумовний інтерес не тільки українців, а й міжнародної спільноти.
    • В умовах війни на Закарпатті був створений ІТ-кластер. Достатньо швидко вдалося об’єднати потужне мотивоване ком’юніті, на вступ до якого подали заявки понад 100 компаній, більше ніж 380 підприємців та 50+ партнерів.
    • В Ужгороді було відкрито перший офлайн-центр підтримки підприємців Дія.Бізнес на Західній Україні. Центр корисний для підприємців, що можуть отримати різні консультації щодо їх бізнесу: як почати бізнес, як релокуватися тощо.
    • Був проведений масштабний форум для підприємців Go-Adapt Business Forum. В ньому взяти участь провідні спікери для мікро-, малого та середнього бізнесу, під час якого українські підприємці мали нагоду прокачати свої навички та започаткувати нові бізнес-знайомства.
    • У номінації «Business Of The Year 2022» від Ukrainian Business Award перемогла КНП «Закарпатська обласна клінічна лікарня ім. Андрія Новака».

    Завдяки всім ініціативам ми впевнені, що регіон буде швидко розвиватись і стане прикладом економічного дива в майбутньому.

    Наступна стаття